"ALL ABOUT BLADE AND STICK" Oδός: Νιρβάνα 34 - Κάτω Πατήσια - 211.21.36.521 e-mail: fmagreece@gmail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ FCS GREECE (Video)


O FCS GREECE Organization, o μεγαλύτερος Οργανισμός Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών (ευρύτερα γνωστές ως "Εskrima - Arnis - Kali) στην Ελλάδα, προκηρύσσει την 20η σχολή Εκπαιδευτών, με έναρξη την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.


Η σχολή Εκπαιδευτών του FCS GREECE, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2004, και συνεχίζει αδιάκοπα να παρέχει την εξειδικευμένη γνώση στα διδακτικά αντικείμενά της

1. Μάχιμη χρήση και εφαρμογή του μαχαιριού 
2. Αοπλη αντιμετώπισή του
3. Μάχιμη χρήση και εφαρμογή του Ραβδιού
4. Αοπλη αντιμετώπισή του
5. Αοπλη μάχη (Panantukan - Dumog - Sikaran...)

Πάνω από το 70% όσων διδάσκουν Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες στην Ελλάδα, και συνολικά πάνω από 80 σχολάρχες από πολλές και διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ, έχουν περάσει ή εξακολουθούν να μαθητεύουν στις σχολές Εκπαιδευτών του FCS GREECE.

Το πρόγραμμα του FCS GREECE, από την πρώτη στιγμή (Alphabet of Motion) και σε κάθε τεχνική ή στρατηγική του, διδάσκεται με επιστημονική ανάλυση, πλήρη επεξήγηση των αρχών του και σημασία στην λεπτομέρεια και στην σωστή βάση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται, στο "τι θα συμβεί εάν" (what if) για να είναι εύκολη και να γίνει φυσική η προσαρμογή στις τυχόν μεταβολές της μάχης, στην "προέκταση" (extension) κάθε τεχνικής για να αναπτυχθεί η ευχέρεια στην "υπερθανάτωση" (overkilling) αλλά και στην εναλλαγή των χτυπημάτων (alternating zones), στην εκπαίδευση με "αντεπιθέσεις" (counter to counter) για να εκμηδενιστεί η αίσθηση του παθητικού αντιπάλου..., και στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης η οποία θεμελιώνει όχι μόνο το “πως” και “πότε” γίνεται, αλλά και το “γιατί” γίνεται έτσι.


 Το FCS GREECE γνωρίζει ΚΑΛΑ το μαχαίρι και το ραβδί, τόσο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους, όσο και στην άοπλη αντιμετώπισή τους, και γι’ αυτό το σύστημα εκπαίδευσης, ξεκινά από την εκμάθηση της σωστής αντίδρασης (Correct Response), και μέσα από τη προπονητική διαδικασία (Conditioned Response) γίνεται φυσική (Νatural Response) ώστε να εκτελείται αβίαστα. Πέρα από αυτούς τους τομείς, μεγάλη βαρύτητα δίδεται στα αντανακλαστικά που ενεργοποιούνται (Reaction Response ή Reflexive Response) τόσο στις επιθετικές ενέργειες (πχ. χτυπήματα) όσο και στις αμυντικές (πχ. εκτροπές). Αυτή η γνώση βοηθά τον ασκούμενο όχι μόνο να κινείται με ασφάλεια αλλά και να προκαλεί ως τροφοδότης (Feeder) γνωρίζοντας τα αντανακλαστικά του αντίπαλου παραλήπτη (Receiver





Οι επιρροές από διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ ΦΠΤ, οι σύγχρονες αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην αυτοάμυνα σήμερα, ο καινοτόμος σχεδιασμός και η δομή των προγραμμάτων μας που είναι δοκιμασμένα στον χρόνο και δομημένα με τα υψηλότερα πρότυπα, η πρωτοπορία μας σε πάρα πολλά πεδία… αλλά περισσότερο η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, βοήθησε το FCS GREECE Program να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, που να ξεχωρίζει απ' όλα τα υπάρχοντα στυλ ΦΠΤ στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο που, ανάμεσα στα πολλά άλλα, το FCS GREECE είναι το πρόγραμμα Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών με τις περισσότερες σχολές μέλη στην Ελλάδα, ούτε πως ο Μιχάλης Κοσσυβάκης είναι ο μοναδικός Ελληνας εκπαιδευτής που τον καλούν επανειλημμένα να διδάξει Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις σε Ευρώπη – ΗΠΑ και Καναδά.


Τα ειδικά χαρακτηριστικά του FCS GREECE, σε σχέση με τις άλλες Πολεμικές τέχνες είναι:

1. Το ότι "όλη" η κινησιολογία του – αμυντική και επιθετική, είναι βασισμένη κυρίως στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή των λεπίδων,
2. Η μηχανική του σώματος σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, παραμένει ίδια και στην άοπλη αλλά και στην ένοπλη μάχη, επιτρέποντας την άμεση αντίδραση, χωρίς απολύτως καμία καθυστέρηση και χάσιμο χρόνο στην επιλογή της κατάλληλης αμυντικής ή επιθετικής ενέργειας.
3. H  εμπειρία και η γνώση μας στο τμήμα Tactical, το οποίο οι επιχειρησιακές του ανάγκες, επιτρέπουν μόνο αυτό που λειτουργεί σε αντίσταση, δημιουργώντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική και επιτυχή εκπαιδευτική μέθοδο.

Τρία ακόμα σημεία, που έχει κάνει το FCS GREECE τόσο προτιμητέο από εκπαιδευτές άλλων τεχνών, πέρα από την μεγάλη εξειδίκευσή του, είναι ότι 

Α) Δεν επηρεάζει καθόλου την τέχνη που εξασκεί και διδάσκει ο κάθε εκπαιδευτής στην σχολή του, αντιθέτως την βοηθά με τις ειδικές ασκήσεις ροής και ευαισθησίας που υπάρχουν στο πρόγραμμα τoυ FCS GREECE, 

B) για όσους αποφασίζουν να το εντάξουν ως νέο ανεξάρτητο τμήμα στις σχολές τους, η ύλη του FCS GREECE περνάει εύκολα, φυσικά και αβίαστα στους μαθητές κρατώντας τους πάντα σε υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον τους και 

Γ) Η επιστημονικότητα στην διδασκαλία του. Η πλήρης ανάλυση και επεξήγηση αρχών και θεωριών όπως, Common sense, Dimensional Zone Theory, Economy of Motion, Power Assistant, Force by Opposite Direction, Engineer of Motion, Environmental Awareness, Fighting Sentence, Mechanic of Motion, Minor/Major Concept, Self-Correcting, Sophisticated Simplicity, Three Phase Concept, Three Points of View, Transitional Response, Unintentional Moves, Variable Expansion, Zone Theories, Open mindedness, Adaptability, Non Conditional, Individual Uniqueness, Fluidity κ.α, οδηγούν στην αποδοχή μέσω της κατανόησης και τελικά στην αυθόρμητη εφαρμογή την στιγμή της μάχης, μέσα από την κατάρτιση που έχει επιτευχθεί.


Το πρόγραμμα του FCS GREECE στηρίζεται στον ρεαλισμό της μάχης (combat realism). Ολες οι αρχές που το διέπουν έχουν ενσωματωθεί με βάση την αποτελεσματικότητα σε πραγματικές συνθήκες μάχης, με κύριο σκοπό και στόχο την επιβίωση σε ρεαλιστικές καταστάσεις αυτοάμυνας, με ένα υψηλό βαθμό ασφάλειας.

Οι σχολές Εκπαιδευτών, αποτελούν σταθμό παρουσίασης των σωστών και λειτουργικών τρόπων χρήσης του μαχαιριού-ων και του ραβδιού-ων στην ένοπλη μαχητική εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπισης τους.

Στο FCS GREECE είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες μορφές επικοινωνίας, συντελούν αποφασιστικά στην διακίνηση της γνώσης και αποτελούν όχημα μεταφοράς νέων ιδεών και σύγχρονης αντίληψης, ώστε να βελτιώνεται το γνωσιολογικό επίπεδο των εκπαιδευτών δασκάλων - προπονητών που δραστηριοποιούνται με τις Πολεμικές τέχνες.

Ο σχεδιασμός και η δομή της σχολών ακολουθούν τα πιο υψηλά διεθνή πρότυπα και αποτελούν μια ποιοτική και υπεύθυνη πρόταση για ανανέωση και αναβάθμιση της γνώσης και των ιδεών, για ασφαλείς και σωστές μεθόδους διδασκαλίας σε όλο το φάσμα αυτών των αντικειμένων.
Στη συγκεκριμένη σχολή, παρουσιάζονται και διδάσκονται πλήρως και αναλυτικά όλες οι σύγχρονες τεχνικές και μέθοδοι για την επιστημονική, θεωρητική και πρακτική τεκμηρίωση των προγραμμάτων του FCS GREECE έως και το 2nd Level.


Η σχολή απευθύνεται σε Εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών, αλλά και σε ασκούμενους άνω των 23 ετών που έχουν εμπειρία και ενεργή ενασχόληση σε άλλο στυλ, τουλάχιστον 3 χρόνια, ενώ τελείται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπάιδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α)

Πληροφορίες προεγγραφές: 211.21.36.521 / 6976.142.172 / fmagreece@gmail.com

H σελίδα της σχολής στο facebook είναι: https://www.facebook.com/events/1678929872392748/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Θα χαρούμε να διαβάσουμε το σχόλιό σου"