"ALL ABOUT BLADE AND STICK" Oδός: Νιρβάνα 34 - Κάτω Πατήσια - 211.21.36.521 e-mail: fmagreece@gmail.com

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

H Ιστορία των ΦΠΤ στην Ελλάδα - Μέρος 2ο

Συνέχεια από το 1ο μέρος - Κλικ ΕΔΩ

Γ. ΑΡΘΡΟ

Σημεία - Ετη - Γεγονότα - Σταθμοί για τις Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες στην Ελλάδα

1994: Γίνεται το πρώτο σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα
Εισηγητής: Guro Gass Magda HΠΑ (JKD - Kali - Silat)
Διοργάνωση: Αλέξανδρος Πέτρου & Ευάγγελος Παπακίτσος
(Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης συμμετείχε σε αυτό το σεμινάριο)

1995 Διοργανώνεται το δεύτερο σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα
Εισηγητής: Guro Jeff Espinous ΓΑΛΛΙΑ (ΕKAEF)
Διοργάνωση: Bαγγέλης Ξανθάκης και Γιάννης Δέδες

1995. Ο Γιάννης Δέδες και ο Αλέξανδρος Πέτρου συμμετέχουν στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Kali/Arnis/Eskrima στο Παρίσι.

1995, 1996 και 2000 ο Gass Magda επισκεύτηκε πάλι την χώρα μας για σεμινάρια
Διοργάνωση: Αλέξανδρος Πέτρου & Ευάγγελος Παπακίτσος

2001 (Ιούνιος) Γίνεται σεμινάριο Dog Borthers με τον ομογενή Nick "Pappy Dog" Papadaki
Διοργάνωση: Αλέξανδρος Πέτρου & Ευάγγελος Παπακίτσος
(Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης συμμετείχε σε αυτό το σεμινάριο)

2002 (Ιούνιος) Ο Σωκράτης Καπίκος συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωταθλημα Full Contact Stick
fighting (W.E.K.A.F) στο Λονδινο και γίνεται αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα.

2003 (Ιούλιος) Παρουσιάζεται το Pekiti Tirsia Kali από τον ομογενή Nick Papadaki
Διοργάνωση: Αλέξανδρος Πέτρου & Ευάγγελος Παπακίτσος
(Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης συμμετείχε σε αυτό το σεμινάριο)

2003 Γίνεται ο πρώτος αγώνας επίδειξης stick-fighting στην Ελλάδα, με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Escrima/Kali/Arnis (WEKAF),
Fighters: Aλέξανδρος Πέτρου και Σωκράτης Καπίκος. Διαιτητής: Eυάγγελος Παπακίτσος

2003: Γίνεται το μεγαλύτερο σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ συμμετοχών σε σεμινάριο ΦΠΤ! Με 207 συμμετέχοντες!
Συνολικά στην 4ημερη παραμονή του 350 συμμετέχοντες
Εισηγητής: Guro Ray Dionalo HΠΑ (Filipino Combat Systems). O πρώτος Δάσκαλος ΦΠΤ με Φιλιππινέζικη καταγωγή και ο πιο υψηλόβαθμος που ήρθε στην Ελλάδα.
Τον συνοδεύουν από ΗΠΑ οι Εκπαιδευτές Harold Evans, Rick Vance και Louis Tores
Διοργάνωση: Mιχάλης Κοσσυβάκης

Το σεμινάριο ΣΤΑΘΜΟΣ στις ΦΠΤ στην Ελλάδα

Eίναι πανθομολογούμενο, αν και δυστυχώς αποκρυπτόμενο γεγονός τα τελευταία χρόνια από
ορισμένους, αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες στην Ελλάδα, πριν την ενεργή εμπλοκή του Μιχάλη Κοσσυβάκη, με αυτές (2003) ήταν σχεδόν άγνωστες στη χώρα μας.

Τον Δεκέμβριο του 2003, το περιοδικό Μονοπάτι για τις Πολεμικές τέχνες, παρουσιάζοντας ρεπορτάζ για το 1ο σεμινάριο του Filipino Combat Systems στην χώρα μας, γράφει στην εισαγωγή επί λέξη (σελίδα 32)

«Το σεμινάριο του Ray Dionaldo, ήταν εξ' αρχής ένα ρίσκο, μιας και ο εισηγητής ήταν εντελώς  άγνωστος στην χώρα μας, ενώ το θέμα του σεμιναρίου ήταν η χρήση του μαχαιριού, βασισμένη στις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες, οι οποίες ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ στην χώρα μας.»

και συνεχίζει:

«Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι παρόμοια σεμινάρια στο παρελθόν (που διοργάνωναν άλλοι  εκπαιδευτές) μάζευαν 12-25 συμμετοχές ενώ το ρεκόρ ήταν οι 35 συμμετέχοντες
O Mιχάλης Κοσσυβάκης, όμως, τα κατάφερε και δημιούργησε αριθμό ρεκόρ (παγκοσμίως όπως μας δήλωσε ο ίδιος ο Ray Dionaldo) μαζεύοντας 206 άτομα, στην πολυτελέστατη αίθουσα του President (800m2), ανάμεσα τους δεκάδες εκπαιδευτές πολλών διαφορετικών στυλ, σε ένα σεμινάριο με πολύ δυνατό στήσιμο και οργάνωση, με έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ που ικανοποίησε τους πάντες και με έναν Ray Dionaldo o oποίος άφησε ενθουσιασμένους όλους τους συμμετέχοντες, με την τεχνική και θεωρητική αρτιότητα του». 

Η πρώτη διοργάνωση του Μιχάλη Κοσσυβάκη, με αντικείμενο τις ΦΠΤ, έσπασε ΟΛΑ τα μέχρι τότε ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν των ΦΠΤ στην χώρα μας.
Ρεκόρ συμμετεχόντων: 207
Ρεκόρ συμμετεχόντων εκπαιδευτών: 56
Ρεκόρ συμμετοχών από διαφορετικά στυλ/τέχνες/συστήματα: 42
Ρεκόρ ποιότητας διοργάνωσης: Άριστα από το σύνολο των συμμετεχόντων
και οδήγησε τις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες (ΦΠΤ) σε μια νέα και ελπιδοφόρα προοπτική, θέτοντας γερές βάσεις για ένα σίγουρο μέλλον με μεγάλη και πρωτοφανή ανάπτυξη για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας δούμε μερικά (10) μόνο, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ και ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ γεγονότα από το πρώτο σεμινάριο ΦΠΤ που διοργάνωσε ο Μιχάλης Κοσσυβάκης στην Ελλάδα:

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διοργανωθεί σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (8 φορές! μεγαλύτερο από τον έως τότε μέσο όρο) και ρεκόρ αξεπέραστο έως σήμερα

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διοργανωθεί σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων εκπαιδευτών (11 φορές! μεγαλύτερο από τον έως τότε μέσο όρο) και ρεκόρ αξεπέραστο έως σήμερα

Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε συμμετοχή από το εξωτερικό σε σεμινάριο ΦΠΤ που διοργα-
νώθηκε στην Ελλάδα (Στα σεμινάρια του Ray ήρθαν συμμετέχοντες από 4 κράτη, Βουλγαρία, Φύρομ, Αγγλία και Κύπρο) Το ρεκόρ έως σήμερα το κατέχει και πάλι διοργάνωση του Μιχάλη Κοσσυβάκη με συμμετοχές σε σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα, από 9 κράτη (2008)

Ποτέ στο παρελθόν δεν δίδαξε εισηγητής σε σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από 3 υψηλόβαθμους εκπαιδευτές της τέχνης (Και μάλιστα ερχόμενοι όλοι από τις ΗΠΑ)

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διοργανωθεί οποιασδήποτε μορφής εκδήλωση των ΦΠΤ στην Ελλάδα που να έτυχε την στήριξη χορηγών (8 χορηγοί!) ρεκόρ αξεπέραστο έως σήμερα

Ποτέ στο παρελθόν δεν παρουσιάστηκε συνέντευξη εισηγητή σεμιναρίου ΦΠΤ σε περιοδικό του χώρου των Πολεμικών τεχνών (Το περιοδικό Μονοπάτι για τις Πολεμικές τέχνες, στο τεύχος Ιανουαρίου 2004 αφιέρωσε 6σέλιδη συνέντευξη  σελίδες 22 - 27). Να σημειωθεί πως έως τον Νοέμβριο του 2003, ο Ray Dionaldo και το FCS ήταν παντελώς άγνωστα, τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ευρώπη. Ηταν δε η πρώτη φορά που ο Ray Dionaldo ταξίδεψε εκτός Αμερικής.

Ποτέ στο παρελθόν δεν παρουσιάστηκαν πριν και μετά από σεμινάριο ΦΠΤ στην Ελλάδα, τόσα πολλά σχετικά άρθρα (πάνω από 16 σελίδες)  και τόσα δελτία τύπου (πάνω από 10) σχετικά με αυτόν τον χώρο.

Ποτε στο παρελθόν δεν φιλοξενήθηκε φωτογραφία εισηγητή σεμιναρίου ΦΠΤ στην Ελλάδα σε εξώφυλλο περιοδικού Πολεμικών τεχνών (Τεύχος 9 Οκτώβριος 2003 Περιοδικό Ring Sports) ή σε μεγάλο τίτλο σε εξώφυλλο (Τεύχος 36 Οκτώβριος 2003  Περιοδικό Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες)

Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο γνωστές οι ΦΠΤ στον ευρύτερο χώρο των Πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα

Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των ανθρώπων (μαθητών και εκπαιδευτών) του χώρου των Πολεμικών τεχνών, για την αντιμετώπιση του μαχαιριού.

2003 (Noέμβριος) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση του Filipino Combat
Systems στην Ελλάδα και ιδρύει το FCS Greece. Ηταν αναμφιβόλως, το έτος που οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες στην χώρα μας, πέρασαν σε ένα άλλο στάδιο εξέλιξης.

2003 (Δεκέμβριος) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης, ο μόνος Ελληνας, συμμετέχει στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του Sayoc Kali στην Ευρώπη (Αγγλία)

Σε αυτό το σεμινάριο, δίδαξε ο αρχηγός Κόσμου του Sayoc Kali, Pamana Tuhon Cris Sayoc, συνοδευόμενος από τους Tuhon Felix Cortes, Tuhon Tom Kier, Tuhon Christopher Jeff Sayoc Jr, Tuhon Jimmie Sayoc και τον Guro Ray Dionaldo
Στο ίδιο σεμινάριο, απονεμήθηκε ο βαθμός και ο τίτλος του Tuhon στο Sayoc στον Ray Dionaldo.
O Mιχάλης Κοσσυβάκης ήταν ο βοηθός του Ray Dionaldo στην παρουσίαση του Kerambit.

2004 (Ιανουάριος) O Μιχάλης Κοσσυβάκης, επισκέπτεται το αργηγείο της τέχνης στην Φλόριδα των ΗΠΑ και συμμετέχει στο ετήσιο Gathering των Εκπαιδευτών. Με την επιστροφή του ξεκινάει την προώθηση και ανάπτυξη του FCS στην χώρα μας με μια σειρά διαδικασιών (Εναρξη ανοιχτών τμημάτων στη σχολή του, ανοιχτά σεμινάρια, Σχολές εκπαιδευτών, καλοκαιρινά και χειμερινά camp εκπαίδευσης κλπ)

2004 (Μάρτιος) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης καλείται από τον διοργανωτή και συμμετέχει στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών στην Γερμανία. Μαζί του συμμετέχουν και οι εκπαιδευτές Αλέκος Πέτρου και Σωκράτης Καπίκος.

2004 (Ioύνιος - Ιούλιος) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης ξεκινάει την πρώτη σχολή εκπαιδευτών FCS Greece. Aυτόν τον πρώτο πυρήνα αποτελούν οι Ανδρέας Προβελλέγγιος, Σου Παπαδάκου, Παναγιώτης Ματσώλας, Νίκος Ασκητής, Μάνος Βαρδουλάκης και στο τέλος προστίθεται ο Τάκης
Μυλωνάς.

2004 (Οκτώβριος) O Mιχάλης Κοσσυβάκης συμμετέχει στην 1η επίσημη παρουσίαση της τέχνης
Sayoc Fighting System στην Ευρώπη (Turnai  Βέλγιο) από τον Tuhon Tom Kier. Σε αυτό το
σεμινάριο είναι βοηθός του Ray Dionaldo στην ειδική παρουσίαση του Kerambit / Hook Blade και στην παρουσίαση Stick Entry

2004, 2005, 2006, 2007 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης φέρνει στην Ελλάδα τον Ray Dionaldo και αρκετούς εκπαιδευτές του FCS από τις ΗΠΑ (9) και διοργανώνει ανοιχτά σεμινάρια σε Αθήνα, Πάτρα, Πύργο, Αρτάκη, Κυψέλη, Περιστέρι, Αγιο Ιωάννη Ρέντη, Γλυφάδα, Kέρκυρα.

Παράλληλα κάθε χρόνο, διενεργούνται εξετάσεις από τον Ray Dionaldo στο εγκεκριμένο από τον ίδιο, πρόγραμμα του FCS Greece και υψηλόβαθμους εκπαιδευτές της τέχνης από ΗΠΑ.
Σε αυτά τα τεστ, εξετάζονται και προάγονται -ανάλογα- στους βαθμούς από 1st έως 4th Level oι: Μπουδάκης Δημήτρης, Μπαστάκης Αγγελος, Ανδρέας Προβελέγγιος, Νίκος Καλογερίδης, Γιάννης Καριώτης, Νίκος Μάττας, Εφη Κοκκίνου, Θανάσης Φωτακάκης, Χρήστος Μπαλάφας, Δημήτρης Αγγελής, Γιώργος Μαρμαράς, Χριστόφορος Χριστοδούλου, Θεόδωρος Κουτσουνάς, Σταύρος Τζιγιάννης, Κώστας Πολίτης κ.α.

2004. Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης δημιουργεί τα πρώτα 3 DVD της ύλης του FCS Greece, τα οποία
αποτελούν την πρώτη οπτικοακουστική παραγωγή ύλης του FCS παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο του ίδου έτους εγκρίνονται από τον Ray Dionaldo κατά την 2η επίσκεψή του στην Ελλάδα.

2005 O Mιχάλης Κοσσυβάκης επιμελείται και εκδίδει το πρώτο περιοδικό του FCS Greece, 48 σελίδων έγχρωμο σε 2.000 αντίτυπα, το οποίο διανέμεται δωρεάν

2005 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης δημιουργεί το επίσημο website του FCS Greece, το οποίο είναι ο πρώτος ιστοχώρος στην Ελλάδα, αποκλειστικά για τις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες.

2005 Ο Βαγγέλης Ζορμπάς, διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο Sayoc Kali στην Ελλάδα, με εισηγητή τον ομογενή Νick Sakoulas (JKD, Inosanto Kali, Sayoc Kali) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης συμμετέχει στο σεμινάριο

2005 (Απρίλιος) O Μιχάλης Koσσυβάκης διδάσκει, ως ο ένας από τους 4 εισηγητές και ο μόνος
από Ελλάδα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ed Parker's Kenpo Karate που διεξήχθη στη
Χαλκιδική και παρουσιάζει το FCS Greece σε 9 ξεχωριστά γκρουπ μαθητών και εκπαιδευτών
του Κenpo από άσπρη ζώνη έως και 6ο Dan. Στο ίδιο πρωτάθλημα διδάσκουν σεμινάρια 2 Grand
Masters του Kenpo Karate 10o και 8ο dan και ο ιδρυτής της τέχνης AMOK Tom Sotis, όλοι προερ-
χόμενοι από τις ΗΠΑ.

2005 - 2013 Ο Αλέξανδρος Πέτρου διοργανώνει σεμινάρια της ΙKAEF, φέρνοντας στην Ελλάδα 6 φορές τον Guro Jeff Espinous από την Γαλλία και 3 φορές τον Guro Johan Skålberg από την Σουηδία

2006 (Απρίλιος). Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης διδάσκει το FCS Greece στη Γαλλία και δημιουργεί τον πρώτο πυρήνα του FCS σε αυτή τη χώρα. Συνεχίζει με παράδοση σεμιναρίων - ιδιαιτέρων μαθημάτων έως τον Αυγουστο του 2008, διδάκοντας σε 7 πόλεις και στο Μονακό, οικοδομώντας μια καλή φουρνιά εκπαιδευτών και σπουδαστών του FCS.

2006 O Mιχάλης Κοσσυβάκης επιμελείται και εκδίδει το δεύτερο περιοδικό του FCS Greece, 84 σελίδων έγχρωμο σε 5.000 αντίτυπα, το οποίο διανέμεται δωρεάν

2006 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης δημιουργεί το Forum του FCS Greece, το πρώτο φόρουμ στην Ελλάδα των Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών

2005 - 2009 O Μιχάλης Κοσσυβάκης παράγει 28 διαφορετικούς τίτλους DVD με θέμα τις ΦΠΤ,
εκπαιδευτικά, ύλης και σεμινάρια.

2007 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης επιμελείται και εκδίδει την μηνιαία εφημερίδα του FCS Greece, (18 τεύχη) αρχικά σε 300 και αργότερα σε 500 έγχρωμα αντίτυπα, η οποία διανέμεται δωρεάν.

2007 (Απρίλιος) Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιοδικό των Πολεμικών Τεχνών αφιερώνει το εξώφυλλο του στις ΦΠΤ, παρουσιάζοντας τον Μιχάλη Κοσσυβάκη με κεντρικό τίτλο “Ο Εκπαιδευτής των Εκπαιδευτών (με συνέντευξή του 8 σελίδων) και 22 μαθητές του (Σχολάρχες και μέλη σχολών εκπαιδευτών του FCS Greece) Περιοδικό ΝΟΚ ΑΟΥΤ - Τεύχος 8

2007 Ο Βαγγέλης Ζορμπάς διοργανώνει σεμινάριο Kamatuuan Kali με τον Τuhan Joseph T. Oliva Arriola από τις ΗΠΑ

2008 (Noέμβριος) Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης, διοργανώνει το 1ο Πανευρωπαικό Συνέδριο FCS στην Ελλάδα, με συμμετοχή από 9 κράτη μέλη. Είναι το μοναδικό Πανευρωπαϊκό συνέδριο FCS

2004 - 2008. Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης ταξιδεύει στο Αρχηγείο του FCS στις ΗΠΑ, αλλά και σε Ουγγαρία, Ιταλία, Βέλγιο, και βοηθά τον Ray Dionaldo στην εξάπλωση της τέχνης στην Ευρώπη.

2004 - 2008 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, και
συμμετέχει σε δεκάδες σεμινάρια Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών, στα πλαίσια της επιμόρφωσης - εξειδίκευσής του στις ΦΠΤ

2008 Ο Νίκος Καρακίζης, πρώην μαθητής του Αλέξανδρου Πέτρου, συναντά στη Νορβηγία τον
Ευρωπαικό αντιπρόσωπο του Doce Pares Master Danny Huertas και ακολουθεί πλέον μόνο αυτό το σύστημα

2008 (Δεκέμβριος) Ιδρύεται το FCS Kali Hellas από τους πρώην μαθητές του Μιχάλη Κοσσυβάκη, Δημήτρη Μπουδάκη, Δημήτρη Κατσιάρα, Ανδρέα Προβελέγγιο, Γιάννη Καριώτη, Νίκο Καλογερίδη, Δημήτρη Αγγελή, Θόδωρο Κουτσουνά, Χριστόφορο Χριστοδούλου, Κώστα Πολίτη, Γιώργο Θεοδωρόπουλο και αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση του FCS στην Ελλάδα

2010 Ο Νίκος Καρακίζης φέρενει στην χώρα μας για ιδιαίτερα μαθήματα τον Master Danny Huertas, προάγεται στον βαθμό του Ιntermediate Ιnstructor και ιδρύει το Doce Pares Hellas ως αντιπρόσωπος της τέχνης Doce Pares Multi Style System στην Ελλάδα.

2011 - 2013 Ο Νίκος Καρακίζης φέρνει στην Ελλάδα για ανοιχτά σεμινάρια Doce Pares Multi Style System τον Μaster Danny Huertas

2009 - 2013 To FCS Kali Hellas συνεχίζει να φέρνει τον Tuhon Ray Dionaldo στην Ελλάδα για το καθιερωμένο ετήσιο σεμινάριο, διοργανώνoντας σε αυτά τα 5 χρόνια, 1 εντατικό εκπαιδευτικό camp, και 4 Μεσογειακά (?) Gathering καθώς και 3 Ευρωπαϊκά (?) Τουρνουά Bladesport.
(?) = Στο blog του FCS Kali Hellas, ενώ ευχαριστούν ονομαστικά Ελληνες εκπαιδευτές που συμ-μετείχαν, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά σε συμμετοχές από Μεσογειακά και Ευρωπαϊκά κρά-
τη!

2009 Ο Guro Rico Cortes ξαναέρχεται στην Ελλάδα, αυτή τη φορά καλεσμένος από το FCS Kali Hellas και παραδίδει σεμινάρια στην Αθήνα και στην Κω. Παραδίδει την αντιπροσώπευση του FCS Tactical στον Ευάγγελο Ζητάκη, πρώην μαθητή στις ΦΠΤ του Μιχάλη Κοσσυβάκη.

2009 Ο Tuhon Felix Cortes ιδρυτής του Filipino Combatives Global έρχεται στην Ελλάδα, μαζί με τον Ray Dionaldo, καλεσμένοι από το FCS Kali Hellas

2009 Ο Βαγγέλης Ζορμπάς διοργανώνει σεμινάριο JKD - Inosanto/LaCoste Kali - Sayoc Kali με τον ομογενή Nick Sakoulas

2009 Ο Αγγελος Μπαστάκης, πρώην μαθητής του Μιχάλη Κοσσυβάκη, ιδρύει το Sayoc Kali Hellas και ξεκινά την διδασκαλία της τέχνης στην Ελλάδα.

2009 - 2013 Το Sayoc Kali Hellas φιλοξενεί κάθε χρόνο για σεμινάρια τον ομογενή Guro Νick Sakoulas JKD - Inosanto/LaCoste Kali - Sayoc Kali

2010 O Mιχάλης Κοσσυβάκης διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο Modern Arnis στην Ελλάδα, με εισηγητή τον Αρχηγό Κόσμου της MARPPIO Dr Remy P. Presas Jr από τις HΠΑ,, υιό του ιδρυτή του Modern Arnis Grand Master Remy A. Presas από τις Φιλιππίνες.
Στην 7ήμερη παραμονή του ο Grand Master Remy P Presas Jr με τον Master Patrick Armijio από τις ΗΠΑ, εξετάζουν και απονέμουν στον Μιχάλη Κοσσυβάκη τον βαθμό του Lakan Antas Tatlo - Senior Instructor και τον τίτλο του Αντιπροσώπου της MARPPIO για τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
(Αξίζει να σημειωθεί πως κεντρικός χορηγός των σεμιναρίων ήταν η Coca Cola, η οποία χορηγεί επίσημα για πρώτη φορά παγκοσμίως, διοργάνωση Πολεμικών Τεχνών).

2011 Ο Arden Poblete, πρώην μαθητής του Μιχάλη Κοσσυβάκη ιδρύει το στυλ Ka Li Du (Kamot Lihok - Dumong

2011 Ο Χρίστος Κουτσοτάσιος δημιουργεί το Νickel Stick Hellas Bull Chapter, αντιπροσωπεύοντας το Balintawak Eskrima του Φιλιππινέζου Grand Master Nick Elizar

2012 Ο Βαγγέλης Ζορμπάς διοργανώνει σεμινάριο Lighting Shientific Arnis με τον Guro Glen Globo από την Αγγλία

2012 Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης διοργανώνει την πρώτη σχολή εκπαιδευτών FCS GREECE Βορείου
Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν 6 σχολάρχες (5 από Θεσσαλονίκη και 1 από Βέροια) και
δυο βοηθοί εκπαιδευτές. Ο κύκλος της σχολής είναι 5 ώρες εκπαίδευσης ανά μήνα και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.

2012 O Xρήστος Μπαλάφας, πρώην μαθητής του Μιχάλη Κοσσυβάκη, ιδρύει το στυλ Pangamut

2012 (Νοέμβριος) Οι Αντωνης Κουτσογιάννης, Μιχάλης Γεωργιάδης και Θοδωρής Αετόπουλος, σε συνεργασία με την FMA Greece, διοργανώνουν το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο FCS Greece στην Θεσσαλονίκη με εισηγητή τον Μιχάλη Κοσσυβάκη.
Η διοργάνωση σημειώνει ρεκόρ συμμετεχόντων Βορείου Ελλάδος σε σεμινάριο ΦΠΤ με 78 συμ-μετοχές. Επίσης είναι το σεμινάριο ΦΠΤ με τις περισσότερες συμμετοχές που έχει διδάξει Ελληνας εκπαιδευτής

2013 (Απρίλιος) Οι Χρήστος Βαφειάδης και Γιώργος Τουζόζογλου, διοργανώνουν το πρώτο σεμινάριο Doce Pares Eskrima και Stroeven Combat System στην Θεσσαλονίκη, με εισηγητή τον Master Frans Stroeven

2013 (Μαϊος) Ο Χρίστος Κουτσοτάσιος διοργανώνει σεμινάριο Balintawak Escrima στη Λέσβο με εισηγητή τον Master Philip Wolf από την Γερμανία

2013 (Iούνιος) Oι Δημήτρης Μπουδάκης**, Δημήτρης Αγγελής** και Δημήτρης Κατσιάρας*, oι μόνοι από το FCS Kali Hellas, προάγονται στον βαθμό του Εκπαιδευτή στο FCS από τον Ray Dionaldo, (μετά από 11, 11 και 8 χρόνια αντίστοιχα, μαθητείας και ετήσιας επαφής με τον ιδρυτή της τέχνης! Παραθέτω στους αναγνώστες τα κριτήρια για τον βαθμό του εκπαιδευτή από το επίσημο site του FCS: (Instructor: minimum 3 years FCS membership required for test)

2013 (Οκτώβριος) Ο Χρήστος Μπαλάφας* διοργανώνει σεμινάριο με τον Kuya Doug Marcaida

2013 (Νοέμβριος) Ο Αγγελος Μπαστάκης** και το Sayoc Kali Hellas, διοργανώνουν σεμινάριο
Sayoc Kali με τον Tuhon Jimmie Sayoc (27 συμμετέχοντες)

2013 (Νοέμβριος) Οι Αντωνης Κουτσογιάννης, Μιχάλης Γεωργιάδης και Θοδωρής Αετόπουλος, σε συνεργασία με την FMA Greece, διοργανώνουν το δεύτερο ανοιχτό σεμινάριο FCS Greece Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη με εισηγητή τον Μιχάλη Κοσσυβάκη.
Η διοργάνωση σημειώνει νέο ρεκόρ συμμετεχόντων Βορείου Ελλάδος σε σεμινάριο ΦΠΤ με 87 συμμετοχές, ανάμεσά τους και 20 εκπαιδευτές Wing Chun και άλλων Πολεμικών τεχνών.
Γίνεται το σεμινάριο ΦΠΤ με τις περισσότερες συμμετοχές που έχει διδάξει Ελληνας εκπαιδευτής

2014 (Μάρτιος) Ο Χρίστος Κουτσοτάσιος διοργανώνει σεμινάριο Balintawak Escrima στη Λέσβο με εισηγητή τον Grand Master Nick Elizar από τις Φιλιππίνες

2014 (Mάρτιος) O Xρήστος Βαφειάδης, διοργανώνει την πρώτη σχολή εκπαιδευτών της WKFS στην Ελλάδα, με εξεταστή τον Master Frans Stroeven

2014 (Μαϊος) Ο Νίκος Καρακίζης φέρνει στην Ελλάδα για σεμινάρια Doce Pares Multi Style System τον Ευρωπαϊκό εκπρόσωπο της τέχνης Μaster Danny Huertas

2014 (Mαίος) Οι Αντωνης Κουτσογιάννης, Μιχάλης Γεωργιάδης και Θοδωρής Αετόπουλος, σε
συνεργασία με την FMA Greece, διοργανώνουν το τρίτο ανοιχτό σεμινάριο FCS Greece Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη με εισηγητή τον Μιχάλη Κοσσυβάκη.

2014 (Μαϊος) Ο Αγγελος Μπαστάκης** και το Sayoc Kali Hellas, διοργανώνουν σεμινάριο Sayoc Kali τον ομογενή Guro Νick Sakoulas JKD - Inosanto/LaCoste Kali - Sayoc Kali

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Θα χαρούμε να διαβάσουμε το σχόλιό σου"